1919年
弊社の所在地である笹子には我が国の象徴である霊峰富士を起点としている地下水が流れています。笹一の水はその昔、明治天皇が東京から京都にご行幸の際に携行するのに選ばれた水で「御前水」と呼ばれる由緒正しい水です。我々はその水で酒を仕込んでおります。
我々は酒の造りに対し、真摯に向き合い最高の日本酒を作ることを目標としております。誰にでも出来る事を誰もが真似できない程に実行し、洗米や蒸米などの原料処理、麹作り、酒母作りの見直し等、酒造りの基本を徹底的に押さえ、最高の酒を醸すことが笹一酒造の使命です。
我々は食との関係を何よりも重視し、個性を全面に出すのではなく、飲料としての日本酒を考えた上で味わいを決定しております。笹一酒造はこれからも先人から受け継がれた研ぎ澄まされた伝統や文化を継承し、風格のある王道としての日本酒を造り続けることに尽力致します。
YAMANASHI
1919
Groundwater flows from the sacred Mt. Fuji—a symbol of Japan—in Sasago where our company is located. Sasaichi uses time-honored waters, called gozensui, that Emperor Meiji chose to take with him from Tokyo on his journeys to Kyoto. It is with this water that we brew our sake.
We take sake brewing seriously and endeavor to produce the best Japanese sake. We do things anyone can do the way no one else can, have the basics of sake making in place, such as washing and steaming of rice, koji mold preparation, or yeast starter inspections, so that we brew the best Japanese sake. This is Sasaichi brewery’s mission!
We give utmost importance to matching sake with food. This is why we do not bring out our sake’s individuality to the fullest, but instead we determine flavor in consideration of its role as a beverage. We at Sasaichi brewery will continue to devote our efforts to making stately classic sake, while carrying on the well-honed traditions and culture passed down from our ancestors.