1677年(延宝5年)
京都伏見という歴史ある街で、歴史ある酒蔵として育まれてきた京の食文化と共に歩んでまいりました。京都伏見の名水白菊水をいかし、京都の料理と共に飲んでいただける、飲み飽きしないお酒を造り続けております。山本家も京都伏見の酒蔵の中でも歴史的にも茶道への造詣の深い家でございます。これからも色々な繋がりを生かし京都の文化と共に歩んでまいります。
KYOTO
1677
Brought up as a sake brewery with history in a town with history in Kyoto, Fushimi, we have come a long way hand in hand with the food culture of the old capital. We produce sake using the famous water Shiragiku in Fushimi. It can be served with Kyoto dishes and you will never get tired of drinking. Besides priding itself on a long history among breweries in Fushimi, Kyoto, the Yamamoto family is well-versed in the Japanese tea ceremony.
We will keep advancing hand in hand with Kyoto’s culture while making the most of various ties.